Συνέντευξη στο eirinika.gr


Ποιο είναι το story/ το αφήγημα πίσω από τη δημιουργία της ELETTRA  σας; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;

Οι οικογένειες μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα ελαιόδεντρα καθότι τα καλλιεργούν ανελλιπώς από τα τέλη του 18ου αιώνα στην ευλογημένη Γη της Μεσσηνίαςκαι συγκεκριμένα στην Κλεισούρα, 50 χλμ νοτίως της Καλαμάτας. Το 2015 χάρις στις συνεχείς προσπάθειες του Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Φαρμακευτικής και Φαρμακογνωσίας ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη των πολυφαινολών στο ελαιόλαδο. Τότε ξεκινήσαμε με την βοήθεια του Πανεπιστημίου και των καθηγητών κ. Προκόπη Μαγιάτη και κα. Ελένη Μέλλιου την παραγωγήπολυφαινολικού ελαιολάδου. Είναι συναρπαστικό να μαθαίνεις ότι η λήψη πολυφαινολικού ελαιολάδου συμβάλει θετικά στην υγεία των ανθρώπων και μάλιστα στις πιο σημαντικές ασθένειες του 21ου αιώνα. Ότι με μια μικρή καθημερινή λήψη των 10 έως 20mlπρολαμβάνονται οι πιο σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, το αλτσχάιμερ, διαβήτης κ.α.
Οι προσπάθειες της παραγωγής πολυφαινολικού ελαιολάδου κράτησαν 5 χρόνια και ήταν επιτυχείς. Έτσι αποφασίστηκε να δημιουργηθεί η Elettra, το brand, μέσω του οποίου να δώσουμε αυτό το μοναδικό προϊόν της Φύσης στον κόσμο.
Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην καλύτερη υγεία των ανθρώπων δίνοντας τους αυτό το μοναδικό φυσικό προϊόν και ταυτόχρονα όραμα μας είναι να επιστρέψουν οι νέοι στον τόπο μας και μαζί όλοι να εργαστούμε στη Γη των προγόνων μας.
Το να παράγουμε το πιο ποιοτικό και υγιεινό ελαιόλαδο κι αυτό το ελαιόλαδο να φτάνει σε όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη είτε ως θεραπεία είτε ως πρόληψη υγείας είναι για εμάς ο μοναδικός στόχος.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;
Πότε το κατοχυρώσατε με παγκόσμια πατέντα ?


Η παραγωγή Πολυφαινολικού ελαιολάδου απαιτεί ιδιαίτερες προσπάθειες που ξεκινάνε από την πρώιμη συγκομιδή των καρπών. Το μάζεμα των ελιών πρέπει να γίνει όταν ο καρπός της ελιάς είναι άγουρος κι αυτό σημαίνει καταρχάς την σημαντική μείωση της παραγωγής. Ένα σημαντικό στη συνέχεια πρόβλημα είναι το να βρεις ανοικτό ελαιοτριβείο για την ελαιοποίηση, καθότι είναι ελάχιστα τα ελαιοτριβεία τα οποία λειτουργούν και είναι διαθέσιμα στα μέσα Οκτωβρίου. Στη συνέχεια έχεις να αντιμετωπίσεις την άγνοια των υπευθύνων των ελαιοτριβείων σχετικά με τις διαδικασίες ελαιοποίησης. Καθότι οι διαδικασίες που έχουν καθορισθεί από επιστημονικές έρευνες από το  τμήμα Φαρμακευτικής και Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι εκείνες που αν τηρηθούν το ελαιόλαδο που παράγεται περιέχει πολυφαινόλες, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό όπως καταλαβαίνετε.
Υπήρξε περίπτωση, που έγιναν όλα σωστά και την ώρα της ελαιοποίησης η λάθος διαδικασία του υπευθύνου του ελαιοτριβείου έκανε την ζημιά και οι φαινόλες χάθηκαν.
Παρόλες όμως τις αντιξοότητες όταν πιστεύεις σε κάτι πάρα πολύ τότε βρίσκεις πάντοτε την λύση στα όποια προβλήματα συναντάς.

Η Elettraκατοχυρώθηκε στις αρχές του έτους του 2020 ως brand. Όπως προαναφέραμε βραβευόμαστε συνεχώς από το 2015 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και φέτος λάβαμε την πρώτη διάκριση από τον διαγωνισμό ελαιολάδου του Λονδίνου, παίρνοντας το βραβείο Silverστην κατηγορία HealthClaim. Η σημαντικότερη όμως διάκριση που έχουμε λάβει ως τώρα είναι η θετική ανταπόκριση που έχουμε από τον κόσμο, ο οποίος αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του ελαιολάδου μας και το προτιμά, υιοθετώντας έτσι την καθημερινή συνήθεια να λαμβάνει κάθε πρωί μια μικρή ποσότητα.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ''Made in Greece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;
Το όνομα Elettra προήλθε από την Ηλέκτρα την κόρη του Αγαμέμνονα και ετυμολογικά σημαίνει την λαμπρή, την φωτεινή κι από το ήλεκτρον δλδ το κεχριμπαρένιο κι αυτό αντιπροσωπεύει το ελαιόλαδό μας. Η επιχείρηση μας έχει, την έδρα της στην Κλεισούρα Μεσσηνίας κι η παραγωγή γίνεται στον τόπο μας. Ο σχεδιασμός του brand έγινε από το ελληνικό δημιουργικό γραφείο MediaView στη Θεσσαλονίκη, το οποίο επιλέχτηκε για την ιδιαίτερη και μοντέρνα εικαστική ματιά με την οποία προβάλλει το ελληνικό στοιχείο. Bασικό στοιχείο ελληνικότητας είναι και το όραμα και το πάθος που διακατέχει όλη την ομάδα μας!

Κάναμε πράξη την ρήση ισχύς εν τη ενώσει