Η χρήση της ελαιοκανθάλης σε φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτχάιμερ. Νέα στοματικά σκευάσματα, θεραπευτικα και μοριακά δεδομένα in vivo δοκιμές

Σε αυτήν την έρευνα, ο Talmim και η ερευνητική του ομάδα με βάση την αντιφλεγμονώδη δράση της ελαιοκανθάλης μέσω της αναστολής της πρωτεΐνης COX με δράση ανάλογη του μη στεροειδούς αντιφλεγμονώδους φαρμάκου ιβουπροφαίνη, δοκίμασαν διαφορετικά σκευάσματα ελαιοκανθάλης σε μοντέλο ποντικών της νόσου του Alzheimer. Δεδομένου οτι η ελαιοκανθάλη έχει πικάντικη, στυπτική και ερεθιστική γεύση, οι ερευνητές διατύπωσαν την άποψη ότι η ελαιοκανθάλη θα πρέπει να μορφοποιείται σε μια μορφή με κατάλληλη δοσολογία πριν από του στόματος χρήση της ως δυνητικό θρεπτικό και θεραπευτικό προϊόν.

Η ελαιοκανθάλη μορφοποιήθηκε σε σκόνη σκόνης (OC-PF) και στερεή σύνθεση με ερυθριτόλη (OC-SD). Και οι δύο μορφοποιήσεις έδειξαν βελτιωμένο προφίλ ενσωμάτωσης της ελαιοκανθάλης. Το OC-PF και το OC-SD βελτίωσαν τα ελλείμματα μνήμης ποντικών 5xFAD σε μελέτες συμπεριφοράς. Τα OC-PF και OC-SD εμφάνισαν σημαντική εξασθένηση της συσσώρευσης πλακών Αβ και φωσφορυλίωσης της tau πρωτεΐνης στον εγκέφαλο θηλυκών ποντικών. Και οι δύο συνθέσεις κατέστειλαν σημαντικά τη δραστηριότητα του C3AR1 (συμπληρωματικό συστατικό 3α υποδοχέας 1) στοχεύοντας τον δείκτη STAT3.


Fig. Quantitative analysis of average Aβ plaque count in tested mice brain hippocampus sections



Δείτε την δημοσίευση...