Μια πολύ σημαντική ανακάλυψη μας για το ελαιόλαδο δημοσιεύτηκε σε ένα από τα καλύτερα διεθνή περιοδικά στο χώρο της φαρμακολογίας!
Λύθηκε το μυστήριο σχετικά με το τι γίνεται η ελαιοκανθάλη όταν εισέρχεται στον οργανισμό μας!
Μετατρέπεται σε μια δραστική μορφή η οποία μπορεί να φτάσει ταχύτατα ακόμα και στον εγκέφαλο!!!

Από την πρώτη ανακάλυψη της αντιφλεγμονώδους δράσης που μοιάζει με ιβουπροφαίνη το 2005, η φαινολική ελαιοκανθάλη της ελιάς κέρδισε μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον και δημοτικότητα λόγω των αναφερόμενων οφελών για την υγεία.
Η ελαιοκανθάλη είναι ένα μονοφαινολικό σεκοϊριδοειδές που απαντάται αποκλειστικά στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (EVOO). Ενώ αρκετές ομάδες έχουν διερευνήσει τη φαρμακοκινητική της ελαιοκανθάλης (ΡΚ) και τη διάθεση, καμία δεν μπόρεσε να ανιχνεύσει την ελαιοκανθάλη σε βιολογικά υγρά ή να προσδιορίσει το προφίλ της PK που είναι απαραίτητο για μεταφραστικές ερευνητικές μελέτες.


Εξάλλου, η ελαιοκανθάλη δεν μπορούσε να ανιχνευθεί μετά την προσθήκη της σε οποιοδήποτε υγρό που περιέχει αμινοξέα ή πρωτεΐνες όπως το πλάσμα ή τα μέσα καλλιέργειας, τα οποία θα μπορούσαν να αποδοθούν στη μοναδική δομή της με δύο ομάδες αλδεΰδης υψηλής αντίδρασης.


Εδώ, αποδεικνύουμε ότι η ελαιοκανθάλη αντιδρά αυθόρμητα με αμινοξέα, με υψηλή προνομιακή αντιδραστικότητα στη γλυκίνη σε σύγκριση με άλλα αμινοξέα ή πρωτεΐνες, δίνοντας δύο προϊόντα: ένα ασυνήθιστο παράγωγο γλυκίνης με έναν σκελετό τετραϋδροπυριδίνιου που ονομάζεται ελαιογλυκίνη και τα συλλογικά μας δεδομένα υποστήριξαν τον πλατό σχηματισμός οξικής τυροσόλης ως δεύτερου προϊόντος.


Πραγματοποιήθηκαν εκτενείς μελέτες για την επικύρωση και επιβεβαίωση της αντιδραστικότητας της ελαιοκανθάλης, οι οποίες ακολουθήθηκαν από μελέτες διάθεσης PK σε ποντίκια, καθώς και μελέτες μεταφοράς κυτταροκαλλιέργειας για τον προσδιορισμό της ικανότητας των σχηματισμένων παραγώγων να διασχίζουν φυσιολογικούς φραγμούς όπως ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός.


Από όσο γνωρίζουμε, δείχνουμε για πρώτη φορά ότι η ελαιοκανθάλη μετατρέπεται βιοχημικά σε νέα προϊόντα σε υγρά που περιέχουν αμινοξέα/γλυκίνη, τα οποία παρακολουθήθηκαν επιτυχώς in vitro και in vivo, δημιουργώντας μια εντελώς νέα προοπτική να κατανοήσουν τις καλά τεκμηριωμένες βιοδραστηριότητες της ελαιοκανθάλης στον άνθρωπο.





Δείτε την δημοσίευση...